Jak wybrać torbę termiczną na kurczaka z rożna?
Kurczak z rożna to jedno z najpopularniejszych dań typu fast food serwowanych w naszym kraju. Sporo ludzi decyduje się na zawarcie go w karcie dań bądź otworzenie budki z tą potrawą. Doskonale przypieczony, chrupki na zewnątrz, a miękki w środku – kurczak z rożna stanowi świetną opcję na obiad lub kolację.
Zachowanie właściwości upieczonego mięsa to ważna kwestia. W końcu, zanim danie trafi na talerz, musi zostać w jakiś sposób przetransportowane. Natomiast warunki zewnętrzne mogą pozbawić go chrupkości oraz kruchości, co istotnie wpływa na walory smakowe i przyjemność z jedzenia. Dlatego w naszej ofercie znajdują się opakowania na kurczaka, które umożliwiają wygodne zaserwowanie oraz przetransportowanie dania do domu.
Torby termiczne na jedzenie – Kiel-Pak
Jako specjaliści w branży opakowań przeznaczonych dla gastronomii doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, że jedzenie stanowi jedną z grup produktów, które niezwykle trudno jest serwować i przechowywać. Jednorazowe torebki muszą spełniać szereg wymagań oraz posiadać wiele różnorodnych cech, aby sprawdziły się w danym zastosowaniu.
Co więcej, rozmaitość produktów spożywczych nie ułatwia zadania. Dzieje się tak, ponieważ do każdego wyrobu lub dania trzeba dobrać takie opakowanie, które odpowiednio ochroni zawartość w trakcie przekazywania klientowi oraz poradzi sobie w trakcie transportu. Wpływają na to konkretne cechy produktu, jak wilgotność, kruchość, zawartość tłuszczu, miękkość i wiele innych.
Dlaczego warto wybrać nasze torebki na kurczaka z rożna?
Kurczak z rożna to danie, które trudno jest zapakować. Dlaczego? Potrawa musi zachować swoje walory smakowe i pozostać chrupka aż do czasu zaserwowania. Co więcej, kurczak z rożna zazwyczaj ma wysoką zawartość tłuszczu. Z tego względu wiele opakowań nie radzi sobie w obliczu tak trudnych warunków.
Na rynku opakowań gastronomicznych działamy już od wielu lat. Przez ten czas zdążyliśmy poznać specyfikę różnych dań czy wyrobów, a także wymagania, jakie obsługa lokali i budek z jedzeniem wysnuwa wobec wykorzystywanych jednorazowych toreb. Dzięki temu udało nam się stworzyć takie opakowania na kurczaka, które spełniają te potrzeby.
Odporność na tłuszcz
Kurczak z rożna stanowi potrawę, która charakteryzuje się stosunkowo wysoką zawartością tłuszczu. Z jednej strony dzięki temu jest miękki i aromatyczny, z drugiej zaś – trudny do spakowania. W związku z tym lokale oraz budki muszą zaopatrzyć się w takie opakowania, które zatrzymają tłuszcz w środku, nie pozwalając mu na wydostanie się na zewnątrz.
Proponowane przez nas opakowania na kurczaka doskonale spełniają to zadanie. Torebki przeznaczone do serwowania tego dania powstają przede wszystkim z papieru. Jednak dodatkowo zostają powleczone warstwą polietylenu, polipropylenu lub aluminium. Te materiały umożliwiają zatrzymywanie wszelkich cieczy, w tym tłuszczu, wewnątrz torebki. Dzięki temu kurczak z rożna transportowany w naszych opakowaniach nie brudzi wszystkiego wokół, a jednocześnie zachowuje walory smakowe.
Wytrzymałość i solidność
Kurczak z rożna to stosunkowo ciężka potrawa, ponieważ upieczony w całości potrafi ważyć nawet kilka kilogramów. Dlatego większość delikatnych opakowań nie nada się do jego zaserwowania czy transportowania, ponieważ prawdopodobnie się rozerwą.
Jesteśmy przygotowani na taką ewentualność, dlatego tworzymy torebki na kurczaka z rożna, które charakteryzują się wytrzymałością. Wybieramy do tego celu solidny papier, o podwyższonej odporności na rozerwanie pod wpływem ciężkiej zawartości. Właśnie z tego względu nasi klienci ufają proponowanym przez nas opakowaniom.
Utrzymanie stałej temperatury potrawy
Niekiedy zdarza się, że klient nie chce wracać do domu, aby podgrzać zakupione danie, a chce je zjeść w innym miejscu. W takich sytuacjach zwykłe papierowe torby sprawią, że kurczak z rożna szybko się wychłodzi, a jak wiadomo, zimne mięso nie smakuje tak dobrze, jak ciepłe. Dlatego budka powinna być przygotowana na taką okoliczność, oferując potrawę w specjalnych opakowaniach.
Nasze torby termiczne na jedzenie, w tym kurczaka z rożna, zostały powleczone warstwą aluminium. Dzięki temu opakowania zachowują wewnątrz stałą temperaturę, utrzymując mięso w cieple.
Wytrzymałe opakowania na kurczaka i wiele innych dań
Biorąc pod uwagę wszystkie najważniejsze cechy danego produktu spożywczego, tworzymy dedykowane mu opakowania, odpowiadające na te cechy. Dzięki temu dana torebka doskonale spełnia swoje zadanie, utrzymując zawartość na miejscu tak długo, jak tego potrzebujesz.
Do tworzenia torebek na kurczaka z rożna oraz wszystkich innych opakowań dostępnych w naszej ofercie wybieramy jedynie trwałe materiały, odporne na szereg różnych czynników. Dzięki temu zarówno sprzedawca, jak i klient mogą mieć pewność, że jedzenie otrzymało odpowiednią ochronę, a dzięki temu dotrze do celu w takim stanie, w jakim zostało zakupione.
Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą, a przede wszystkim z różnymi wariantami torebek na kurczaka z rożna.